Få läppstiftet att hålla hela dagen!

1. FÖRBERED LÄPPARNA
Det säger sig självt, men läppstiftet sitter som bäst om läpparna inte är torra och nariga. Är de redan det kan du göra det bästa av situationen genom att borsta läpparna med en torr och hård tandborste. Då borstar du skonsamt bort det som är narigt.

2. SKAPA EN BRA GRUND
Vi är vana vid att använda concealers runt ögonen, men få vet att ett smart skönhetsknep är att använda det även runt läpparna. Du kan förstärka din naturliga läppkontur genom att ringa in läpparna med concealer, och du kan även skapa en bra grund genom att applicera concealer i läpparnas ytterkant. Har du en primer för läppar kan du istället använda den på läpparna.

3. ANVÄND EN LÄPPENNA
Det finns många bra läppstift på marknaden, men när det kommer till att få färg som håller länge finns det inget bättre knep än en läppenna. Makeupartister brukar börja med att måla ytterkanten, från överläppens mitt och ut mot mungiporna. Vill du ha färg som sitter som berget är det bästa tricket att måla hela läpparna med pennan.

4. VÄLJ RÄTT LÄPPSTIFT
Ett torrt och matt läppstift har ofta mer pigment i sig än ett fett och glansigt och kommer därför att sitta bättre. Är dina läppar redan torra så kan det vara smart att inte välja ett för torrt läppstift just för att det riskerar att torka ut läpparna.

5. APPLICERA LÄPPSTIFT
Oavsett om du målade hela läpparna med läppenna eller inte så kan du nu applicera ditt läppstift. Om du undviker att applicera läppstift på konturerna du målade med läppenna minimerar du risken för att läppstiftet ska smetas ut under dagen.

6. PUDRA
Ett tunt lager transparent puder kommer att försegla läppstiftet och göra att färgen sitter ännu lite bättre.

7. ÄNNU LITE MER LÄPPSTIFT
Har du pudrat kan du sedan välja om du vill applicera bara lite, lite mer läppstift.

8. SEALER
Runt munnen finns små tunna linjer som läppstift ibland tenderar att vilja läcka ut i under dagen. För att förhindra det finns sealers, en produkt du applicerar runtom läppkonturen så att färgen stannar på dina läppar.

9. VAR SPARSAM MED LÄPPGLANS
Ju mattare desto bättre är regeln när det kommer till läppstift som håller färgen, men kan du inte hålla dig från läppglaset så försök att använda det med måtta. Applicera lite mitt på läpparna så får du glans utan att riskera att färgen läcker ut.

BETTER SAFE THAN SORRY
Inget läppstift och ingen teknik kan garantera att färgen sitter så länge som vi önskar. För att vara på den säkra sidan så ha ett läppstift och en fickspegel i handväskan

 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo