Träning: Triceps

Kickbacks

Kickbacks

Förberedande: Ta tag i en passande hantel. Ställ dig sedan med ena knäet på en bänk och en hand så du stöttar upp kroppen. Placera den andra armens överarm parallellt med överkroppen.

Utförande: Dra bak underarmen tills armen ligger parallellt med kroppen. Gå sedan tillbaka till utgångspositionen och upprepa övningen. Kom ihåg: Kom ihåg att ha en kontrollerad rörelse.

Övningen Kickback stimulerar:

Kickbacks triceps

Liggande tricepspress

Liggande tricepspress

Förberedande: Fäll bänken så den ligger plant. Välj en skivstång med passande vikt och greppa med ett relativt smalt överhandsgrepp. Lyft upp skivstången så du har den strax över bröstet.

Utförande: Låt underarmarna vara fixerade i samma position och låt skivstången kontrollerat falla tillbaka mot ditt huvud så du har den ungefär vid pannan. Pressa sedan tillbaka skivstången till utgångsläget och upprepa övningen.

Övningen Liggande Tricepspress stimulerar:

 Liggande tricepspress - triceps

Sittande tricepspress

Sittande tricepspress

Förberedande: Lägg båda händerna om en lämplig vikt och sätt dig sedan ner på en uppfälld bänk. Lyft upp vikten så du har den strax bakom huvudet med armarna utsträckta.

Utförande: Lyft ner vikten med överarmarna fixerade så långt det går och lyft sedan upp vikten ovanför huvudet med armarna utsträckta och upprepa övningen. Kom ihåg:

Övningen Sittande Tricepspress stimulerar:

Sittande tricepspress stimulerar

Pushdowns

Pushdown

Förberedande: Välj en lämplig vikt och en stång av kortare modell som du kopplar på kabelmaskinen.

Utförande: Håll stången med ett överhandsgrepp och pressa stången ner så långt som möjligt. Låt sedan stången gå tillbaka till utgångsposition och upprepa övningen.

Kom ihåg: För maximal stimulans av triceps ska armbågarna vara i låst position. Det är enbart underarmen som ska ingå i övningens rörelsebana. Släpp inte stången fritt när du ska tillbaka till utgångsposition, håll emot.

Övningen Pushdowns stimulerar:

Pushdowns

Kabelpress – Tricepsextensions

Kabelpress/Tricepsextensions

Förberedande: Välj en lämplig vikt. Spänn magen och håll din rygg rak.

Utförande: Vänd dig ifrån kabelmaskinen och håll repet/kablarna ovanför huvudet. Luta dig något framåt och sträck ut armarna tills de är helt utsträckta. Gå sedan tillbaka till utgångspositionen och upprepa övningen.

Kom ihåg: Övningen är avsedd för triceps muskulatur, låt därför överarmen vila parallellt med golvet under övningsutförandet.

Övningen Kabelpress – Tricepsextensions stimulerar:

Kabelpress/Tricepsextensions

Dips

Dips

Förberedande: Ställ dig med händerna greppade längs räcket och armarna raka.

Utförande: Gå sedan ner med överkroppen och låt armbågarna vara någorlunda fixerade. Lyft dig sedan tillbaka till utgångspositionen och upprepa övningen.

Kom ihåg: Går du lägre än vad som visas på illustrationen tar övningen mer på bröstmuskulaturen.

Övningen Dips stimulerar:

Dips triceps

Enhands tricepspress

Enhands tricepspress

Förberedande: Övningen kan utföras både stående och sittande på bänk. Ta tag i en lämplig hantel och lyft upp bakom nacken.

Utförande: Låt hanteln hänga bakom nacken så att hantelns stång är lodrätt. Pressa sedan upp hanteln med hjälp av triceps så att din arm är rakt upp i luften. Gå sedan sakta tillbaka till utgångspositionen och upprepa övningen.

Kom ihåg: Det är triceps som sa jobba i övningen. Det är därför viktigt att du låter överarmen vara stilla.

 

Tricepskick med stång

Tricepskick med skivstång

Förberedande: Stå framåtlutad med överkroppen i vågrätt position med en aning svank och med stången hängandes bakom benen.

Utförande: Lyft nu upp stången bakåt med raka armar.

Kom ihåg: Kom ihåg att gå ner i vågrät position med överkroppen och glöm ej svanken för bästa resultat.

Tricepspress med curlstång bakom huvudet

Tricepspress

Förberedande: Fatta en hantel/stång med båda händerna och håll den ovanför huvudet med raka armar. Spänn upp bukmuskulaturen och försök att inte svanka.

Utförande: Låt sedan hanteln/stången böja armarna bakåt och pressa upp den med triceps när hanteln nuddar ryggen.

Kom ihåg: Kom ihåg att inte låta armbågarna glida ifrån huvudet och att inte röra på överarmarna samt att hålla ryggen rak genom att spänna bukmusklerna. Du bör göra övningen sittandes istället om du är stel i antingen höftböjarna, breda ryggmusklerna, tricepsmusklerna eller alla tre, eftersom detta bidrar till ett för stort tryck på lumbarkotorna.

Källa
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo