Träning: Axlar övergripande

Axelpress

sittande axelpress

Förberedande: Välj ett par hantlar som passar dig. Sätt dig sedan ner på en bänk, antingen uppfälld för att sitta stabilare eller en plan bänk. Lyft sedan upp hantlarna så du har en vid varje axel och armbågarna pekandes mot golvet.

Utförande: Lyft upp hantlarna i en kontrollerad rörelse tills armarna är utsträckta. Gå sedan tillbaka till utgångspositionen och upprepa rörelsen.

Kom ihåg: Kom ihåg att inte släppa hantlarna när du är på väg ner.

Övningen Axelpress stimulerar:

Axelpress

Hantellyft åt sidan

Hantellyft åt sidan

Förberedande: Ställ dig rakt upp med en hantel i vardera hand. Armarna ska vara något böjda och hantlarna precis framför låren en bit ifrån varandra med handflatorna vända mot varandra. Böj en aning på knäna.

Utförande: Med något böjda armbågar lyfter du hantlarna åt sidan tills armbågarna är i samma höjd som axlarna. Stanna kvar ett ögonblick vid toppositionen och återgå sedan kontrollerat till utgångspositionen och upprepa övningen.

Kom ihåg: Släpp inte vikterna okontrollerat när du nått toppositionen.

Övningen Hantellyft åt Sidan stimulerar:

Hantellyft åt sidan stimulerar

Militärpress

Militärpress

Förberedande: Välj en skivstång som passar dig. Lyft upp stången med ett överhandsgrepp, antingen från golvet eller från ett ställ (rekommenderat) så du har skivstången framför huvudet.

Utförande: Lyft upp skivstången tills armarna är utsträckta och gå sedan tillbaka till utgångsläget och upprepa övningen. Se till att stå stabilt

Kom ihåg: Övningen kan utföras i smith (maskin med fixerad skivstång). Utför du övningen stående så tänk på att stå stabilt och inte svanka för mycket.

Övningen Militärpress stimulerar:

militärpress - axlar

Skivstångspress

Skivstångspress

Förberedande: Lyft upp skivstången med ett överhandsgrepp från ett ställ (rekommenderat) eller direkt från golvet. Använd ett grepp bredare än axelbrett och placera stången bakom huvudet.

Utförande: Lyft upp skivstången tills armarna är utsträckta och återgå sedan till utgångsläget och upprepa övningen.

Kom ihåg: Övningen kan utföras i smith (maskin med fixerad skivstång). Utförs skivstången stående tänk då på att stå stabilt.

Övningen Skivstångspress stimulerar:

Skivstångspress

 

KÄLLA
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo