Generella sminktips!

Genom att lägga en försiktig makeup kan du avslöja och framhäva din naturliga skönhet. Genom att följa ett par enkla makeuptekniker kan du lära dig att applicera ditt eget smink på samma sätt som proffsen gör. Här är några enkla tips du kan använda i din dagliga rutin.

För det första, se till att hitta rätt foundation. Många foundations på marknaden är för röda eller rosa för de flestas hy. Se till att kontrollera din foundation under bra ljusförhållanden utan några färgskiftningar för att se till så att den matchar. En bra foundation kan göra skillnaden mellan att det ser ut som att du har en vacker hy eller att du bär en mask.

Se till att du inte applicerar din makeup för tjockt. Ett allt för tillgjort ansikte ser ofta väldigt "skrikigt" ut idag så se till att inte använda för mycket foundation, puder och läppstift. Försök med en mer disket look. Ansade ögonbryn och en lagom mängd makeup kommer ge dig en snygg look utan en massa foundation.

När du använder puder, var då vaksam på skillnader mellan olika typer. Löst puder används för makeup medan kompakt puder är till för "touch ups" under dagen. Försäkra dig om att du lägger din foundation med löst puder på sommaren och i varma klimat. Vid varmt väder kan den annars lätt bli rinnande. Puder som innehåller lätt solskyddsfaktor kan hjälpa dig att skydda ditt ansikte vid varmt väder. Puder kan också användas för att mjuka upp kanter av färger ifall den lagts på för ljust.

Ett annat bra tips för dig som har tunna läppar är att använda lätt frostade färger. Detta gör att läpparna ser fylligare ut. Läppstift baserade på Vitamin E hjälper till att förhindra sprickor och torra läppar. Oavsett vad för typ av läppstift du använder så kommer en läppenna att ge en mjuk kant på dina läppar och förhindra att färgen att rinner utanför området där du vill ha den. Kvinnor över fyrtio bör även undvika matta färger. Med lite mer glansiga färger får du ansiktet att se yngre ut. Läppglans ovanpå läppstift kan också skapa denna look.

Ett sista tips är att undvika att använda gammal kosmetika. Gammal kosmetika kan inte bara bygga upp en bakteriehärd utan även försämras över tiden vilket gör att du inte längre får den look du önskar. Byt ut ditt gamla smink var tredje eller sjätte månad för att förhindra detta.

KÄLLA

 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo